AP-trade

« vissza a kezdőlapra

BMW ALPINA B6


A GT SPORTKUPÉKNAK...

ALPINA B7 TurboALPINA B12 5,7 Coupé ...nagy hagyományai vannak az ALPINA-nál. A hetvenes évek elején óriási feltűnést keltett a legendás BMW ALPINA 3.0 CSL könnyűépítésű kupé, mind utcai, mind versenyváltozatban. Ez a típus nyerte az Európai Túraautó Bajnokságot 1973-ban és 1977-ben. Utódja, az 1978-ban a BMW 6-os kupé alapjaira épült BMW ALPINA B7 Turbo Coupé 300 lóerőt, az S kivitel 330 lóerőt teljesített 512 Nm-es legnagyobb forgatónyomaték mellett. Ma már mindkét típus kultuszjármű, és igen keresett a gyűjtők körében. Az elegáns BMW 8-as széria volt az alapja a BMW ALPINA B12 5.7 Coupé-nak, melyet könnyű felismerni az egyedülálló, légbeömlőnyílásokkal ellátott szénszálas motorháztetejéről. 300 km/h-s legnagyobb sebességével az ALPINA csúcsmodellje volt.
Az alapelv napjainkban is ugyanaz, mint akkoriban. Egy sportautó milyenségét elsősorban a menetteljesítménye határozza meg, párosulva a magasszintű minőséggel és a mindennapi használhatósággal, melynek alapjául csak egy nagy autógyár - mint a BMW - kitűnő modelljei szolgálhatnak.


Az első választás...

ALPINA B6 Coupé ...a BMW ALPINA B6 Coupé, ismét egy igazi Grand Tourisme, egy kitűnő jármű 500 LE-vel és 700 Nm-rel a gépháztető alatt. A bőséges forgatónyomaték az észbontó hangú V8-as motor minden fordulatszámtartományában megfelelő menetteljesítményre elegendő. Szükség esetén szupersportautó érzést produkál:
0-100 km/h-ra 4,6 másodperc alatt gyorsul és kevesebb, mint egy perc alatt éri el a 300 km/h-s sebességet.
A könnyű irányíthatóság és a kifogástalan menettulajdonság 315 km/h-s végsebességig megkövetelte a több órás aerodinamikai hangolást a szélcsatornában. A végeredmény: minimális felhajtóerő az első- és a hátsó tengelynél a harmonikusan együttműködő első- és hátsó spoilereknek, valamint a hátsó diffúzornak köszönhetően, egyúttal egy nagyon jó 0,32-es légellenállási tényező elérése.


Gyors, pihentető utazás...

ALPINA B6 Coupé ...amely a könnyű irányíthatóságnak és a bámulatba ejtő kényelemnek köszönhetően mindig élmény egy BMW ALPINA-val. A kormány pontos és könnyű járású, az ülések kemények, jó oldaltartással. A lengéscsillapítás és a rugózás csírájában fojtja el a karosszéria kilengéseit, a gumiabroncsok minden oldalirányú gyorsulást felvesznek, az oldalfal terhelése nélkül.
Az eltérő méretű első és hátsó Michelin gumiabroncsok 20"-os ALPINA DYNAMIC keréktárcsákon, különleges, keresztirányú metszéssel jó kényelmi érzetet és összességében kitűnő irányíthatóságot eredményeznek. Alternatíva - a hagyományos ALPINA keréktárcsa kedvelőinek - az ALPINA CLASSIC 19"-os garnitúra.


Kényelmes, fényűző, erőteljes

ALPINA B6 CabrioALPINA B6 Cabrio Többé nem a brit és az olasz gyártók privilégiuma a fényűző, nagyteljesítményű nyitott járművek készítése. Az ALPINA bemutat egy valódi alternatívát, a B6 Cabrio-t, a fényűzést és a teljesítményt, mindennapi használatra.
500 LE, 700 Nm - képtelenség egy nyitott járműben?
Nagy tévedés. A bőséges forgatónyomaték a V8-as motor minden fordulatszám tartományában megfelelő menetteljesítményre elegendő. Ezzel itt az ideje a nyitott autó élvezetének - amely a menetszél illatának és hangjának keveréke. A finom fa és bőr környezet körülhízelgi a benneülőket, a belső tér kialakítása kellemes pillanatokat nyújt.


A szíve...

500 LE, 700 Nm ...egy mechanikusan hajtott kompresszorral feltöltött 4,4 l-es V8-as motor. Az összetett technika teljesen kitölti az ALPINA B6 motorterét, de ez érthető, ha vetünk egy pillantást a teljesítménygörbére. Már 2500/min motorfordulatnál rendelkezésre áll körülbelül 200 LE, 5500-nál pedig eléri a maximális 500 LE-t, de a szokásostól eltérően felette sem csökken a teljesítmény egészen a legnagyobb, 6000-es percenkénti fordulatszámhatárig.
A motor az első pillanattól kezdve elegendő forgatónyomatékot nyújt. 1000/min fordulatszámnál, egy kicsivel az alapjárati felett a nyolchengeres már 300 Nm-t fejleszt. 4250/min és 5250/min fordulatszám között pedig 700 Nm-t.


Melegség és jó érzés...

ALPINA B6 CabrioALPINA B6 Cabrio ...első pillantásra. Foglaljon helyet az ALPINA 'Rüster Maser' nemesfával körülölelt, kézzel készített bőr belsőben. Az alapfelszereltséghez tartozó sportülés lágyan körülöleli és a legfinomabb tapintás érzetét kelti. Ergonómiailag tökéletesen illeszkedik a vezető kezébe a lágy tapintású LAVALINA bőrrel bevont, háromküllős ALPINA SWITCH-TRONIC sportkormány. A vezető látókörében helyezkedik el a könnyen áttekinthető ALPINA óracsoport, kék háttérrel és piros mutatókkal.


« vissza a kezdőlapra ^lap tetejére^