AP-trade

« vissza a kezdőlapra

BMW ALPINA B7


A sportos hetes

ALPINA B7 Van egy műértő kör, aki szívesen foglal helyet saját maga a kormány mögött, és a luxuskategóriában sem szeretné nélkülözni azt a sportosságot, amit egy kiskategóriás jármű nyújt. Az ALPINA számukra fejlesztette ki a 8 hengeres 7-es BMW alapjaira a kitűnően kezelhető, ideális súlyelosztású (50:50) BMW ALPINA B7-est.


Elbűvöli...

ALPINA SWITCH-TRONIC ...a vezetőt a közvetlen és gyors működésű hatsebességes ZF automata váltó. Egyrészről lehetséges a kényelmes haladás D fokozatban, másrészről a sportos haladás a kézi vezérlésű nyomógombokon keresztül (ALPINA SWITCH-TRONIC), mint a Forma 1-ben.
A vezető látókörében helyezkedik el a hagyományos ALPINA kék műszercsoport, piros mutatókkal. Pontos kormányzást tesz lehetővé az új, kellemes tapintású LAVALINA bőrrel bevont és a kormánykerék hátoldalába integrált SWITCH-TRONIC kapcsolókkal ellátott háromküllős sportkormány.


Menetteljesítmény és komfort

ALPINA B7 A B7 sportosra hangolt futóműve tökéletes kormányzást és úttartást biztosít. Könnyű irányíthatóságával nem csak a kanyargós utakon élvezetes a haladás, hanem hatalmas tartalékainak köszönhetően autópályán is. A 21"-os keréktárcsák és a Michelin Pilot Sport PS 2 gumiabroncsok kombinációja a kellően nagyra méretezett fékrendszerrel együtt fenomenális tűrésértékkel rendelkezik.


Az uralkodó erő

500 LE, 700 Nm A B7 nagy hagyományokkal rendelkező típusmegjelölés az ALPINA-nál, a hetvenes évek vége óta kerül fel a feltöltött motorokra. A B7-es szíve egy mechanikusan hajtott kompresszorral feltöltött 4,4 l-es V8-as motor. Ezen a motoron mutatkozik be először együtt a kompresszor és a Valvetronic rendszer. A használat során bekövetkező terhelésváltozást a Valvetronic rendszer teljes mértékben képes vezérelni a töltőnyomáson és a szívósoron keresztül, és ezzel a vezérléssel igen kedvező fogyasztás érhető el. Alacsony fordulatszámnál egy kuplung segítségével megszakítja az áramlást a feltöltő irányába.
A kompresszor segítségével az ALPINA B7 lenyűgöző teljesítményre képes:
368kW (500LE)/5500-as percenkénti motorfordulatnál.
700Nm-es forgatónyomaték 4250-es percenkénti motorfordulatnál.
Végeredményként rendkívüli menetteljesítmény párosul egy luxuslimuzin kényelmével. A páratlan gyorsulás érzése 300 km/h-ig tart, a 100km/h-s sebesség eléréséhez kevesebb, mint 5 másodpercre van szükség.


Kellemes környezet

ALPINA B7 Az utastér a sportos elegancia jegyeit viseli magán. A kellemes környezet biztosítéka az elsőosztályúan kidolgozott bőrkárpitozás ALPINA 'Myrte' nemesfa díszítéssel. A szemlélő számára az aprólékos kézi megmunkáláson és a szemmel látható nagyvonalúságon keresztül lesz a részletekből egész.


« vissza a kezdőlapra ^lap tetejére^