AP-trade

« vissza a kezdőlapra

BMW ALPINA D3

Van egy csodálatos belépő...

BMW 320dALPINA D3 ...ez volt az első benyomása Andreas Bovensiepennek a BMW 320d versenydízelről, amikor csapattársaival megnyerte a 24 órás Nürburgringi versenyt 1998-ban. Ez volt a legnagyobb győzelme egy dízel üzemanyaggal ellátott versenyautónak. Ez az autó egybeötvözte a magas forgatónyomatékot, az alacsony üzemanyag fogyasztást, az alacsony önsúlyt és a kifinomult aerodinamikát.
Egy ALPINA gépkocsi - a hozzáértők tudják - mindig különleges.
Az új BMW ALPINA D3 egy csodálatos összeállítás autóimádó Ügyfeleink részére.
A szíve egy kétliteres dízelmotor, amely több mint 100 lóerős literteljesítménnyel rendelkezik. Ez egy nagyon jó érték egy benzinesnél, és szenzációs egy dízelnél. A Garrett cég új turbófeltöltőt készített az ALPINA részére, ami nagyobb légnyomást képes egyformán, kitűnő közvetlenséggel előállítani. Az ALPINA mérnökei továbbfejlesztették a befecskendezést, az égésteret, a töltőlevegő hűtést és a részecskeszűrőt.
Az eredmény: 200 LE (147 KW) 4000-es percenkénti motorfordulatnál.


Mit jelent a BMW ALPINA D3?

Csodálatos megoldást az elszabaduló üzemanyag árakra:

Forgatónyomaték: 410 Nm, mint egy nyolchengeresnek
Menetteljesítmény: 0-100 km/h: 7,4 s és legnagyobb sebessége: 238km/h, mint egy hathengeresnek
Fogyasztás: 6-7 l/100km, mint egy kisautónak
ALPINA D3ALPINA D3 Egy igazán dinamikus autó, amely nemcsak alacsony fordulatszám tartományban húz, mint egy bika, hanem - a ZF finoman kapcsolható hatsebességes váltóművének köszönhetően - magasabb fordulatszám tartományban is örömet szerez tulajdonosának.
Olyannyira kiszolgálja tulajdonosát, hála a kiválóan működő hajtóműnek, hogy már az első kilométereken nem sejtett utazási élvezetet nyújt. A közvetlen, pontos kormányzásnak köszönhetően a vezető minden kanyarban egy egységet képez az autóval. Átlépve a 100km/h-ás sebességet nyugodtan a legmagasabb sebességi fokozatba lehet kapcsolni, mert 2000-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll a 410 Nm-es forgatónyomaték. A fedélzeti számítógépen megjelenő hatótávolság ugyanakkor kellemes érzéssel tölti el a vezetőt: a műszer 800-1000 kilométert mutat. Ez az érték minden képzeletet felülmúl.
Az ALPINA nemcsak a gyönyör oltárán áldoz, hanem a környezetvédelem terén is tiszta a lelkiismerete. A dízel részecskeszűrő széria tartozék, maga a környezetvédelmi miniszter sem szólhat egyetlen rossz szót sem erre a sportautóra.


« vissza a kezdőlapra ^lap tetejére^